Få dina städprodukter levererade 5 dagar i veckan till valfri arbetsplats med miljösmarta leveranser från SMB.

SMB Lastbil redo för leverans

För att erbjuda den bästa servicen till våra kunder kommer vi att från och med 1 augusti hålla en fraktfri gräns för leveranser inom Stockholm.

Vi hoppas att en fraktfri gräns kommer att motivera våra kunder att samla ordrar för att minska antalet småorder och därmed också minska miljöbelastningen från transporterna. Detta går i enlighet med den miljöpolicy som vi och många av våra kunder arbetar med, där fokus är en hållbar utveckling och framtid med så liten miljöpåverkan som möjligt.

I en tid där plast byts ut mot kartonger och där miljö och klimatfrågan toppar listan över vad som är viktigast för människor och företag i Sverige hoppas vi att vi tillsammans med er kan slå ett slag för denna viktiga fråga!

En liten notis om hur långt framme SMB är när det kommer till klimat och miljöfrågan:

  • SMB var först ute i städbranschen med att leverera alla pappershanddukar i kartong istället för plast, och är fortfarande det enda företaget som kan leverera alla pappershanddukar i kartong. 
  • SMB var och är fortfarande den enda producenten i Sverige som levererar 100% klimatsmarta sopsäckar av återvunnen förpackningsfilm samt återvunnen råvara. Varje år återvinner vi drygt 10 000 ton polyeten från kretslopps-råvara vilket medför 20 000 ton mindre koldioxid till atmosfären samt 10 000 000 liter mindre förbrukning av råolja.
  • I dagsläget är hela vårt papperssortiment Svanen märkt alternativt miljömärkt med EU-blomman eller FSC.
  • Genom en aktiv ruttplanering och ständig modernisering av vår fordonsflotta och genom att välja nya lastbilar med den nya BlueTEC teknologin där avgaserna blir renare på ett miljösmart sätt så har vi branschens utan tvekan lägsta avgasutsläpp.

Om ni har frågor eller funderingar tveka inte att kontakta oss.