Dags för golvvård? Nedan kommer lite tips för att hålla era golv rena och skyddade.

Ett behandlat golv gör skillnad och höjer upplevelsen i en lokal. Behandlade golv skyddar materialet, gör golvet mer lättstädat (lämnar inget utrymme för bakterier och virus) ger halkskydd och är estetiskt tilltalande. Med rätt polish på golvet sänker du kemikalieförbrukningen och skyndar på städningen!

Nedan följer lite tips från oss där vi rekommenderar rätt produkter och metoder för att ni ska få ett fantastiskt slutresultat! Vi finns här för att hjälpa er och om ni har frågor så tveka inte att kontakta oss så hjäper vi er att lyckas med er golvvård.

Stengolv som marmor, betong, kalksten och klinkers behandlas på olika sätt beroende på vilken typ av sten det är. Man kan behandla stenen med Twister rondeller eller traditionell golvvård där man skurar rent med Greenfix Grovrent därefter impregnerar stenen med Goldfix 50 så att den blir resistent mot smuts och vätskor. Beroende på hur trafikerad ytan är kan det skilja sig i hur ofta man behöver underhålla golvet samt hur många lager impregnering man bör lägga.

Trägolv är känsliga för vatten, och allt för mycket vatten kan skada golvet. Därför ska man använda sig av Woodfix Natursåpa vid skurning och väldigt lite vatten, följ doseringen. Därefter olja golvet med Timberex golvolja.

Linoleumgolv, Plastgolv, Gummimattor och hårda täta golv är inte särskilt känsliga för vatten. Här använder man sig av skurmaskin och vattensug, alternativt en kombiskurmaskin som både skurar och suger upp smutsvattnet i ett svep.

Följ stegen nedan för att lyckas med golvvården och har du frågor så tveka inte att kontakta oss för rådgivning.

  • Högsta noggrannhet vid nollställning/uppskurning av golv är viktigt. Använd ändamålsenliga och funktionella skurmaskiner och vattensug, samt anpassade och rena rondeller för respektive arbetsmoment.
  • Skurning med rätt grovrent och polishbort ger det bästa resultatet. Prova Antivax Forte och Relino som båda är sköljfria grovrent respektive polishbort. Se till att använda ren utrustning och dosera rätt.
  • Maximalt 6% fuktighet ska finnas kvar i golvet före polish/vax-behandling, det är en förutsättning för bra filmbildning. Använd fuktmätare.
  • Golvet bör ha ett neutralt pH-värde före behandling, Om du skurar med Antivax Forte eller Relino så behöver du inte oroa dig för högt pH värde på golvet eftersom båda produkter är pH neutrala och skadar inte golvet. Produkterna skapar de bästa förutsättningarna för att efterbehandla golvet med polish eller vax.
  • Undvik att behandla golv när det är väldigt kallt eller när det är väldigt varmt i lokalen. Det får inte heller vara för fuktigt. Filmbildningen blir ej maximal och polishfilmen kan då bli spröd och lossna från golvet.
  • Om du är osäker på vilket golv du har eller behöver hjälp att avgöra vilken metod du ska använda, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att välja rätt produkter.

För linoleum, gummigolv och hårda täta golv använder du:

För porösa stenar, betong och klinkergolv:

  • Låt polishen torka väl mellan strykningarna för bästa resultat. Mepol produkterna är kända för att ha en snabb torktid och oftast räcker det med en väntetid på 10-30 minuter mellan varje lager.
  • Alla Mepol produkter är självgrundande och det räcker oftast med 2 lager istället för 3 lager som andra producenter rekommenderar (1 grund 2 topp).
  • Du kan alltid använda extra golvfläktar och öppna fönster etc. under torktiden/filmbildningen. Men tänk på att ”stresstorkning” inte alltid är det bästa alternativet utan det räcker med det normala fläkt- och ventilationssystemet i fastigheten som bör vara igång under hela golvvårdsarbetet.
  • Efter golvvård så är det viktigt att du använder rätt produkter för det dagliga underhållet. För bästa resultat rekommenderar vi följande produkter: Ciroc Everyday, Ciroc Everyday free, Wetco Surf, Wetco Floor och Remop. Använd alltid dessa produkter som är specifikt utvecklade för behandlade golv och rekommenderas för alla golvtyper.

Behandlade golv skyddar materialet, gör golvet mer lättstädat (lämnar inget utrymme för bakterier och virus), ger halkskydd och är estetiskt tilltalande.